Ett intuitivt och robust verktyg som kan underlätta möten och virtuella klassrum på ett effektivt och högkvalitativt sätt.
Har du redan ett konto och vill logga in på vägen?
Har du redan ett konto och vill logga in på genvägen?
Vill du se vilka kurser vi erbjuder just nu?
Är du personal och vill låna en av våra tillgängliga bilar?
Behöver du hjälp med plattformen? Kontakta oss nu!
Vill du studera svenska på distans med oss?
Eftersom NBV har åtagit sig att tillhandahålla sina tjänster bekvämt och tryggt, särskilt på grund av den nuvarande situationen med COVID-19-pandemin, har vårt team arbetat hårt med att utveckla en plattform för vår målgrupp så att inlärningsresan inte blir avbruten eller sätts på paus. Denna plattform tillåter våra cirkelledare och deltagare att träffas i en robust virtuell miljö, som möjliggör en mängd olika funktioner som t.ex. videokonferenser och chatt.
NBVs plattform för distansutbildning är ett intuitivt och robust verktyg som kan underlätta möten och virtuella klassrum på ett effektivt och högkvalitativt sätt. Plattformen erbjuder en mängd olika funktioner, såsom video- och ljudströmning, whiteboard, presentation och chatt. Föreläsare och cirkelledare kan enkelt hantera sina sessioner och deras deltagare. Allt som krävs är att dela en länk med deltagarna utan behovet av inloggning, att ladda ner eller installera några speciella appar. Plattformen är lyhörd och är tillgänglig via någon av de mest populära webbläsarna, Google Chrome, Firefox och Safari. Plattformens flexibilitet gör att den kan anpassas till vilken enhet som helst, t.ex. smartphones, surfplattor eller datorer.
Den här funktionen gör det möjligt att när som helst spela in hela, eller delar av mötet. Inspelningen tar med allt som händer under mötet, på whiteboarden, delade videos, webbkameror och ljud.
Whiteboarden gör det möjligt att skriva kommentarer till presentationer/bilder/filer, såväl som att skriva eller rita på ett tomt blad.
Med den här funktionen kan du dela hela din skärmbild, en specifik app, eller till och med vilket fönster i webbläsaren du vill visa för deltagarna.
Med den här funktionen kan deltagare starta en privat eller publik chat med de andra deltagarna.
Den här funktionen gör det möjligt för webbläsaren att skicka och ta emot högkvalitativt och låglatent ljud/video, med hjälp av webbläsarens inbyggda WebRTC, realtidskommunikation. Deltagarna kan gå med i mötet som lyssnare, vilket inte kräver någon behörighet från webbläsaren.
Presentationsfunktionen gör det möjligt att ladda upp PDF eller MS Officedokument/filer, så att alla deltagare alltid ser samma sida, inzoomning, kommentar och muspekning.
Den här funktionen tillåter moderatorerna att dela upp mötesdeltagarna i mindre grupper, och möjliggör ytterligare ett sätt för åhörarna att engagera sig och samarbeta sinsemellan (team eller studenter, till exempel).
Den här funktionen tillåter deltagarna att använda sina webkameror under mötet. Kvalitén går att ställas in på låg, mellan, hög och HD. Den förinställda standarden är medium, för att säkerställa säker uppkoppling och effektiv dataanvändning.
Här kan deltagarnas synpunkter på innehållets kontrolleras, med hjälp av en omröstningsfråga där de får flera svarsalternativ.
Den här funktionen gör det möjligt för deltagarna att själva välja vilket språk de föredrar (engelska, svenska, arabiska, franska osv). Detta tillämpas sedan på hela gränssnittet.
Med hjälp av den här funktionen kan presentatörer dela externa videos med deltagarna, från exempelvis Youtube.
Funktionerna som finns tillgängliga varierar beroende på vilken roll du tilldelats. I en vanlig mötessession ansluter sig deltagarna som antingen åskådare, presentatör eller moderator.
Moderatorn har förutom samma egenskaper som övriga deltagare, även möjlighet att kontrollera de andra deltagarnas mikrofonanvändning. Moderatorn kan även stänga av andra deltagares funktioner, så som att hindra dem från att dela sin webbkamera eller skicka privata chattmedelanden. Det är även moderatorn som bestämmer när denne själv eller någon av deltagarna utses till presentatör. Som moderator har du även behörighet att spela in mötet, kasta ut deltagare, och även avsluta mötet när som helst. Varje mötessession kan ha flera moderatorer samtidigt. Presentatören kontrollerar presentationsfältet, vilket innebär att denne kan ladda upp bilder och presentationer (PDF och Microsoft office filer), samt styra över whiteboardfältet, och bestämma om övriga deltagare ska få tillgång att skriva där. Presentatören kan även starta en omröstning, samt välja att dela sin skärm för alla deltagare att se. Bara en person åt gången kan ha rollen som presentatör, men under mötets gång kan moderatorn ändra vem eller vilka som turas om att presentera. Åskådare kan delta i mötet med ljud och bild, och även se och höra övriga deltagare och alla presentationer som visas. Som åskådare kan du även delta i omröstningar och ändra din status/visa emoji. Du kan också, när presentatören tillåter, använda whiteboardfältet. Åskådare har ingen kontroll över själva mötet. En mötessession kan ha begränsat, eller obegränsat antal åskådare beroende på vilken prenumeration som valts.
Plattformen finns i två versioner för att passa våra användares olika behov. NBV tillhandahåller allt som krävs för att en cirkelledare / deltagare ska kunna börja använda Vagen, inklusive inloggning och utbildning.Kontakta oss nu om du är intresserad av att använda Vägen / Genvägen.
Vägen är den huvudsakliga plattformen som tillhandahåller ett brett spektrum av funktioner, som att skapa kompletta kurser med alla typer av material, prov, övningar och mötesrum/klassrum bl.a. För att få tillgång till den här versionen av plattformen krävs att du har ett konto för både cirkelledaren och deltagarna.
Den andra versionen av plattformen Genvagen, är ett enklare sätt för både cirkelledare och deltagare att börja använda funktionerna i det virtuella klassrummet och videokonferensverktygen. Denna version erbjuder inte att skapa kurser eller någon av de andra funktioner som Vagen erbjuder. Endast cirkelledarna måste ha en inloggning för att kunna skapa ett mötesrum/klassrum och bjuda in sina deltagare. Deltagarna behöver inte ha någon inloggning för att gå med i något mötesrum/klassrum.
Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Läs mer